3d Animation Logo Icon

INSTRUCTIEFILM LATEN MAKEN

Voordelen Instructiefilm

  • Verklein taalbarrières door instructies visueel uit te leggen.
  • Voorkom misinterpretaties door het geven van het goede voorbeeld.
  • Bied een eenvoudige uitleg.

Insider tip

Instructiefilms kunnen eenvoudig worden omgezet naar verschillende talen voor internationaal bereik.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Hoe werkt een instructiefilm?

Met een instructiefilm laat u duidelijk zien hoe iets werkt. Het zijn als het ware gebruiksaanwijzingen in beeld. Deze ‘how-to-films’ komt u tegenwoorden vaak tegen. De video’s worden niet alleen commercieel ingezet, maar ook om bijvoorbeeld de serviceafdeling te ontlasten. Daarnaast kan het ook goed worden ingezet voor het opleiden van personeel. Zo kan het bij het aanleren van bepaalde bedrijfsprocessen een ware efficiëntieslag opbrengen.

Met een instructiefilm worden bedrijfsprocessen vereenvoudigd en kunt u uw klanten een eersteklas service bieden.

Zien is begrijpen

Een duidelijke uitleg geven is niet altijd makkelijk. En diegene die dat wel goed kan heeft niet altijd tijd. Dan is een instructiefilm laten maken handig. Zeker als deze helemaal op de doelgroep is afgestemd. Of u nu veel gestelde vragen beantwoord, e-learning wilt inzetten of aankoopbarrières wil wegnemen. Door helder in beeld uit te leggen en soms wel letterlijk het voorbeeld te laten zien zorgt u voor zelfverzekerde en gemotiveerde gebruikers. 

Begrijpelijke taal

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ en dat in welke taal ook. Hebt u een internationale doelgroep of werknemers met diverse taalachtergronden, dan kan een instructievideo veel duidelijkheid geven. Door in beeld weer te geven wat nodig is om een product of dienst te gebruiken is er geen taalbarrière meer. En mocht er toch iets van tekst nodig zijn dan zijn deze vaak makkelijk toe te voegen in diverse talen.

Op maat een instructiefilm laten maken

Geen instructiefilm is hetzelfde. Welke soort instructiefilm voor uw organisatie het meest geschikt is, is afhankelijk van uw doelstelling en doelgroep. Het laten maken van een instructiefilm is ook elke keer anders. Zo kan er een animatie worden gemaakt of kan er worden gekozen voor een gefilmde instructie. Het is ook mogelijk om de instructie volledig in Virtual Reality of Augmented Reality te zetten. Uiteraard adviseren wij u graag over wat de beste instructiefilm voor uw organisatie is. 


wij ontmoeten u graag

Meer weten over instructiefilms? Of de diensten van C4Real? Neem dan contact met ons op.

Contact Opnemen
Niets missen van C4Real? Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en cases. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvangt tot zes keer per jaar het laatste nieuws in uw mailbox.
Copyright 2021 | C4Real | All Rights Reserved