TKF

Revolutie in glasvezel gevisualiseerd in 3D

Revolutie in glasvezel gevisualiseerd in 3D

indrukwekkende vertaling van complexe technieken

Verreweg de meeste mensen zijn inmiddels aangesloten op breedband internet. Er ontstaan daardoor steeds complexere glasvezelnetwerken in de wereld. Het beheer hiervan wordt daardoor ook steeds ingewikkelder. Handmatig is dat vrijwel niet te doen, omdat het overzicht ontbreekt. Gelukkig kan dat met de juiste techniek een stuk eenvoudiger en overzichtelijker worden.

ACE+ biedt SMART-oplossingen om het beheer van glasvezelnetwerken te automatiseren. TKF vroeg C4Real om de werking en de voordelen van de ACE+ oplossingen op een zakelijke en indrukwekkende manier te vertalen naar twee 3D animaties die succesvol gebruikt wordt op de website, in presentaties en op beurzen.

Visual Product: Uitleganimatie

Klant: TKF

Technologieën: 2D Animatie , 3D Animatie

Revolutie in glasvezel gevisualiseerd in 3D Detail Image

De uitdaging: houd het simpel

Het concept van de ACE+ oplossingen, waaronder het Robotic Measuring System (RMS), uitleggen op een simpele en aansprekende manier is een flinke uitdaging. Juist omdat het hier gaat om gloednieuwe techniek die complexe handelingen vervangt. Bovendien bestaat de doelgroep van de animaties uit beslissers in de glasvezelindustrie, die niet altijd zelf een technische achtergrond hebben. Om die reden vroeg TKF aan C4Real om de 3D-animatie zo duidelijk mogelijk te maken en zo weinig mogelijk de diepte in te gaan qua techniek.

Het voordeel hierbij is dat de probleemstelling van de doelgroep heel duidelijk is en de voordelen van de ACE+-oplossingen heel universeel zijn: kostenbesparing, meer overzicht en minimaliseren van menselijke fouten. Met deze elementen is C4Real aan de slag gegaan om een zo begrijpelijk mogelijke animatie te maken die de boodschap overbrengt.

TKF - Client Logo

Meer begrip voor visuele storytelling

Met een combinatie van 2D- en 3D-animatie heeft C4Real de doelstelling van TKF behaald. De video's laten in grote lijnen zien hoe met ACE+ bijvoorbeeld de routering van glasvezelkabels geoptimaliseerd wordt. Het verschil met handmatig allerlei kabels verwisselen is overduidelijk. 

Zonder dat er praktijkvoorbeelden waren van ACE+ en de Robotic Measuring System (RMS), want die zaten nog in de prototypefase toen deze animaties gemaakt werden, zijn de eindproducten toch gevisualiseerd voor de doelgroep. Met deze manier van visuele storytelling onderscheidt TKF zich absoluut ten opzichte van de degelijke communicatie die gebruikelijk is in de glasvezelbranche.

De voordelen van de gloednieuwe technieken van TKF zijn duidelijk voor iedereen die de animaties ziet, ook als je geen technische achtergrond hebt. TKF geeft aan dat hun doelgroep dankzij deze animaties veel beter begrijpt wat de technieken precies doen en wat de voordelen zijn. En dat is exact de bedoeling.

“C4Real is heel goed in staat onze technische oplossingen op een begrijpelijke manier in beeld te brengen voor onze klanten. Van de big picture tot het kleinste detail, alles wordt perfect visueel in kaart gebracht. Brainstormen, de juiste vragen stellen, planning, voice-over, muziek, over ieder onderdeel van het proces wordt zorgvuldig nagedacht en alles altijd in goed overleg met ons. Kortom: een geweldig team om mee samen te werken!”

Nicole Barels
Marketing & Communications Specialist TKF

wij ontmoeten u graag

Als internationaal bedrijf werken we voor klanten over de hele wereld. Ons kantoor is gevestigd in Enschede, waar we u graag inspireren en met u in gesprek gaan.
Contact Opnemen
Niets missen van C4Real? Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en cases. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvangt tot zes keer per jaar het laatste nieuws in uw mailbox.
Copyright 2021 | C4Real | All Rights Reserved