Achmea

IT-architectuur in VR

IT-architectuur in VR

Alle IT’ers op één lijn

Tot voor kort draaiden er bij verzekeraar Achmea almachtige en verouderde IT-systemen om een verzekeringsproduct voor VvE’s te ondersteunen. Totdat het tijd werd voor een transformatie. SAP, een belangrijk merk Enterprise Resource Planning-software, zou voortaan de basis zijn voor het nieuwe IT-landschap. Hierin zijn alle IT-systemen aan elkaar verbonden. Een mooie gedachte, maar dat betekende wel een verandering van het oude werken naar het nieuwe werken. En verandering is niet altijd even makkelijk voor de medewerkers, die ermee te maken krijgen.

Wat zou het mooi zijn als iedere IT’er kan ontdekken wat het nieuwe IT-landschap inhoudt en hoe alle losse systemen daarin samenwerken. Zodra de, toch bijna 1000, medewerkers van Achmea dat begrijpen, zien ze veel beter in waarom de verandering van de IT-architectuur belangrijk is. Logisch toch? Je wilt graag zien waar je het allemaal voor doet!

Visual Product: VR Film , Uitleganimatie

Klant: Achmea

Technologieën: Virtual Reality , 3D Animatie , 2D Animatie

IT-architectuur in VR Detail Image

Positieve houding door indrukwekkende VR-oplossing

Alle IT-medewerkers betrekken bij een veranderingsproces is een flinke klus. Iedereen heeft immers een mening en alle neuzen moeten wél dezelfde kant op. Dat besefte Achmea zich heel goed. Dat was het moment dat Achmea de hulp van C4Real inriep.

De vraag van Achmea was: help ons op een visuele manier duidelijk te maken hoe de oude en nieuwe IT-infrastructuur werkt om daarmee een succesvolle businessimplementatie te realiseren van producten die met de nieuwe IT-architectuur worden gerealiseerd. Het doel hierin was om een positieve houding te creëren over het vernieuwde IT-landschap en de weerstand zo veel mogelijk te verkleinen. Plus het realiseren van een succesvolle businessimplementatie van nieuwe IT-systemen, in dit geval voor VvE’s.

Ons antwoord en concept was: Visualiseer de complexiteit van het systeem door een metafoor te maken met iets dat alle IT'ers begrijpen. En om dit via een innovatieve technologie te communiceren, om deze IT’ers echt te prikkelen en te interesseren. Dit is gelukt met Metropolis, de Achmea IT-stad, in Virtual Reality.

Achmea - Client Logo

METROPOLIS, DE ACHMEA IT-STAD

In een stad zijn alle gebouwen en wegen met elkaar verbonden. Net als in een IT-systeem. Zet de VR-bril op en je wordt welkom geheten in Metropolis. In deze VR-stad is elk IT-onderdeel als een bouwwerk weergegeven. Kijk daar, het politiebureau, dat staat voor het IT-fraudecentrum van Achmea! Alle snelwegknoppunten zijn API’s (verbindingen tussen de verschillende IT-systemen) en het centraal station staat symbool voor het klantportaal. Alles is onderling aan elkaar gekoppeld, net als de IT-systemen. De stad leeft!

Het verhaal van Metropolis is een échte interactieve beleving met een verhaallijn. Binnen de stad hebben alle gebouwen interactiepunten en vertellen allemaal een deel van het verhaal. Je kunt je om en in de stad bewegen met je VR-controllers. Hier zijn interactieve punten die onderdelen van de IT-systemen uitleggen, door middel van animaties en video's. Zo wordt duidelijk gemaakt wat de rol is van elke onderdeel en wat het doet in het groter geheel. Dit heeft een groot aandeel gehad in de succesvolle implementatie van het nieuwe IT-systeem.

Ton Kuper, CEO van C4Real: “We zijn er heel trots op dat we VR konden inzetten voor de adoptie van een veranderend IT-landschap, omdat dit nog niet eerder zo is gedaan. IT is nog nooit zo visueel en interactief uitgelegd. Alles was voorheen heel technisch en schematisch. Nu is het een begrijpelijk en motiverend verhaal. Het is leuk om te beleven. Daarom is het zo bijzonder! En we kunnen er ook in de toekomst mee verder. Deze stad is eerst opgezet voor de afdeling binnen Achmea die het VvE-segment bedient, maar kan straks ook worden ingezet voor andere afdelingen.”


De resultaten:

• Onboarding IT-architectuur van IT-medewerkers na één dag i.p.v. drie maanden.

• Nul defects bij livegang van het VvE-systeem.

• Extreem hoog bereik van Metropolis bij IT personeel: 300 geïnteresseerden in plaats van maximaal 50 bij nieuwe concepten.

wij ontmoeten u graag

Als internationaal bedrijf werken we voor klanten over de hele wereld. Ons kantoor is gevestigd in Enschede, waar we u graag inspireren en met u in gesprek gaan.
Contact Opnemen
Niets missen van C4Real? Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en cases. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvangt tot zes keer per jaar het laatste nieuws in uw mailbox.
Copyright 2021 | C4Real | All Rights Reserved