Hartman

Interactieve design wedstrijd

Interactieve design wedstrijd

500 inzendingen in vijf dagen met 3D product configurator

Hartman is een bekende fabrikant van tuinmeubelen uit Enschede. Voor de introductie van hun nieuwe kuipstoel Sophie wilden ze iets bijzonders organiseren rond de VT-wonenbeurs. Daarom werd de ervaring en expertise van C4Real ingeschakeld.

De stoel zelf is ook bijzonder: hij is verkrijgbaar in 14 verschillende soorten en bovendien verschillende kleurcombinaties per stoel. Je kunt hem helemaal configureren zoals hij bij jou past. Allerlei verschillende details of kleuren: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan bij deze stoel. Maar hoe ga je al die opties naar de klant communiceren? Dat is iets waar C4Real veel ervaring mee heeft.

Visual Product: Product Configurator

Klant: Hartman

Technologie: Interactief3D

Interactieve design wedstrijd Detail Image

Hoe kom je op een leuke manier in het nieuws?

De uitdaging die Hartman neerlegde was om ervoor te zorgen dat de nieuwe kuipstoel Sophie onder de aandacht kwam bij de doelgroep. Liefst door er nieuwswaarde mee te genereren en daarmee dus free publicity. Daar wist C4Real wel wat op, vertelt Ton Kuper, CEO van C4Real: “Het mooie van de Sophie is dat je de stoel helemaal kunt personaliseren qua design. Het wordt echt jouw persoonlijke smaak in stoelvorm. De kleur en patronen van de bekleding, maar ook de stoelpoten zijn aanpasbaar. Daarom stelden we een 3D product configurator voor, waar vervolgens een wedstrijd omheen is georganiseerd tijdens de VT-wonenbeurs en op de website. Met behulp van de online configurator, oftewel ‘3D product configurator’, die wij hebben gemaakt, kunnen geïnteresseerden hun eigen stoelontwerp maken en inzenden. Het mooiste design wordt geproduceerd voor de winnaar. Om de kans op free publicity extra groot te maken, zijn ook journalisten uitgenodigd om hun eigen stoel te ontwerpen, in de hoop dat zij erover zouden schrijven.”

Hartman - Client Logo

GROOT SUCCES: 500 INZENDINGEN

De introductiecampagne voor de Sophie was een groot succes, vertelt Ton Kuper: “In slechts vijf dagen tijd kreeg Hartman maar liefst 500 inzendingen binnen van enthousiaste gebruikers die met de 3D product configurator hun eigen Sophie ontwierpen. Dat bewijst hoe laagdrempelig het is om met zo’n online tool aan de slag te gaan en hoe goed het past bij de doelgroep. En natuurlijk helpt het ook mee dat ze hun eigen ontwerp konden winnen. Ook in de promotie heeft het flink geholpen, want de journalisten en bloggers hebben de 3D product configurator ook volop gebruikt, zoals Huisjeaandehaven en Thuis in huis.”


"De 3D product configurator voor de Hartman Sophie heeft een conversie gehad van 500 ingestuurde ontwerpen in vijf dagen."

Ton Kuper - C4Real

wij ontmoeten u graag

Als internationaal bedrijf werken we voor klanten over de hele wereld. Ons kantoor is gevestigd in Enschede, waar we u graag inspireren en met u in gesprek gaan.
Contact Opnemen
Niets missen van C4Real? Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en cases. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvangt tot zes keer per jaar het laatste nieuws in uw mailbox.
Copyright 2021 | C4Real | All Rights Reserved