Nouryon

C4Real helpt Nouryon chemie uit te leggen

C4Real helpt Nouryon chemie uit te leggen

Processen worden geoptimaliseerd
door succesvolle samenwerking

Ingewikkelde materie duidelijk overbrengen op verschillende doelgroepen, dat valt niet altijd mee. Daar weten ze bij Nouryon (voorheen AkzoNobel) alles van. Al jarenlang helpt C4Real ze daarom bij het uitleggen van chemie in het algemeen en de producten van Nouryon in het bijzonder. Allemaal met als doel begrijpelijkheid en procesoptimalisatie, zowel intern als extern.

Visual Product: Promofilm , Productvideo , VR Training

Klant: Nouryon

Technologieën: Virtual Reality , Film , 3D Animatie

C4Real helpt Nouryon chemie uit te leggen Detail Image

Op moleculair niveau visualiseren

De klanten van Nouryon gebruiken de chemische producten van het bedrijf vaak als ingrediënten voor hun eigen producten. Daarom is de samenstelling en de meerwaarde ervan zo belangrijk. Hier komt de kracht van visualisatie goed van pas, vertelt Haimo Tonnaer van Nouryon: “Wij zetten de kennis van C4Real in om de bedrijfskritische producten te vertalen naar beeld en het écht te laten leven. Dat doen we met animaties en virtual reality, omdat we daarmee echt inzicht kunnen geven in waarom onze producten zo goed zijn en hoe het proces verloopt. Bijvoorbeeld hoe polymeren worden gemaakt en hoe je de eigenschappen hiervan kunt verbeteren. Heel concreet laten we alles zien op moleculair niveau.”

Dat deze denkwijze geslaagd is, blijkt wel uit het feit dat zelfs universiteiten nu deze visualisaties inzetten als studiemateriaal. Chemie wordt er begrijpelijk door, zowel voor klanten van Nouryon als voor studenten.

Nouryon - Client Logo

Visualisatie voor meer veiligheid

Veel van de producten die Nouryon verkoopt zijn gevaarlijke stoffen. Klanten moeten hiermee op een verantwoorde manier omgaan, want anders kunnen er ongelukken gebeuren. Hier heeft C4Real ook een flinke bijdrage geleverd in het veiligheidsbewustzijn, aldus Tonnaer: “Hoe de medewerkers van onze klanten veilig kunnen werken met onze producten, dat hebben we perfect gevisualiseerd in een 3D-animatie en later ook in een VR-training die we onze klanten aanbieden. De eerste reactie die we krijgen van onze klanten op deze visuele content is meestal ‘wauw, dat is écht professioneel’. We kunnen ze immers laten zien wat er in een tank gebeurt, dingen die normaal onzichtbaar blijven. De tweede reactie is vaak ‘zoiets heb ik nog nooit gezien’. Daar zijn we ook wel trots op, dat wij in de chemische industrie een voorloper zijn op het gebied van visualisatie en VR-training.”

De processen van de klanten van Nouryon worden op deze manier geoptimaliseerd. Maar ook intern bij Nouryon werpt de visuele visie zijn vruchten af als het gaat om betere samenwerking en het voorkomen van miscommunicatie.

Content voor alle kanalen

Een groot voordeel van alle visualisaties die C4Real maakt voor Nouryon, is dat ze zorgen voor een verduidelijking en consistentie in informatieverschaffing. Bovendien worden ze gebruikt op alle mediakanalen van het bedrijf. Tonnaer: “De eerste animaties die we samen maakten, gebruikten we alleen voor inkoopmanagers. Maar na een paar jaar zagen we dat deze video’s op YouTube meer dan 50.000 views hadden behaald. We merkten het ook bij de klant aan tafel, want ze waren enthousiast geraakt door de animatie die ze online al hadden gezien. Technische medewerkers vroegen bovendien of ze de visualisaties mochten gebruiken voor trainingsdoeleinden. Zo zie je dat het visuele content-denken inmiddels in onze hele organisatie is ingebed. En de return on investment is erg hoog door de goede resultaten die we ermee behalen.”

Verdiepen in de materie

De jarenlange samenwerking tussen Nouryon en C4Real is gebaseerd op ervaring en oprechte nieuwsgierigheid, vertelt Tonnaer: “Natuurlijk weet C4Real als geen ander hoe zij dergelijke ingewikkelde materie moet vertalen naar beeldtaal, maar het gaat verder dan dat. Al vanaf de eerste kennismaking laten zij zien dat ze zich écht willen verdiepen in de materie. Ze stellen de goede vragen, doen onderzoek en zorgen zo voor het beste eindresultaat. Want de kwaliteit is altijd top.”

wij ontmoeten u graag

Als internationaal bedrijf werken we voor klanten over de hele wereld. Ons kantoor is gevestigd in Enschede, waar we u graag inspireren en met u in gesprek gaan.
Contact Opnemen
Niets missen van C4Real? Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en cases. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvangt tot zes keer per jaar het laatste nieuws in uw mailbox.
Copyright 2021 | C4Real | All Rights Reserved