Efficiënter en effectiever content inzetten

19 September 2018

Jens Falkenberg is al jarenlang onze contactpersoon in Denemarken bij TenCate Advanced Armour. In de afgelopen jaren hebben we al heel veel projecten samen opgepakt.

Het mooie is dat dit heel verschillende visualisaties heeft opgeleverd die op diverse manieren inzetbaar zijn. Zo vinden TenCate Advanced Armour en C4Real elkaar in het creëren en uitrollen van een visuele marketingstrategie.

Hergebruik scheelt tijd en geld

In een visuele marketingstrategie neemt het hergebruiken van visuele content, bijvoorbeeld een 3D-model van een product, een still (een 3D of 2D gerenderd plaatje) of een animatie, een belangrijke plaats in. Daarom zorgen we er altijd voor dat deze content hergebruikt kan worden op verschillende media. Hierdoor besparen onze klanten veel tijd en geld. Al vanaf het eerste overleg denken we daarom samen goed na over wat we precies willen met de uiting. Welke doelgroep willen we bereiken met welke doelstelling? En hoe zetten we een middel zo efficiënt mogelijk in op de lange termijn? Zijn er bijvoorbeeld meerdere events of momenten die dezelfde content behoefte hebben? Daar ligt het grote voordeel voor onze klanten: de focus op multi-inzetbaarheid. Van product explorers tot levensgrote renders op de beurs

Voor TenCate werken we al heel wat jaren. Zo hebben we al verschillende product explorers voor ze gemaakt. Hiervoor gebruiken we een render van een voertuig, waarbij we steeds een ander standpunt gebruiken. De ene keer zie je de hele buitenhuls, de andere keer zie je alleen specifieke onderdelen als een onderplaat of de binnenkant. Deze renders kun je over elkaar heen leggen en er zelfs een interactieve laag overheen maken. Zo kunnen we de verschillende oplossingen zichtbaar maken op basis van waar de gebruiker klikt op het voertuig. Dit hebben we al gedaan voor helikopters, marineschepen, 4x4-voertuigen en pantservoertuigen met het revolutionaire ABDS-systeem.


Over dat ABDS-systeem gesproken: daar hebben we een megagrote render van gemaakt die op een grote glazen plaat is gebruikt door TenCate tijdens beurzen in Australië en de Verenigde Staten. Door deze visualisatie lijkt het alsof het product er daadwerkelijk staat.