C4Real helpt studenten voorbereiden op een werksituatie

19 September 2018

Bij C4Real vinden wij het belangrijk om te investeren in de toekomst van onze sector. Daarom begeleiden we toekomstige 3D designers, art directors en motion designers.

Zij zijn tenslotte degenen die het vak, waar wij een grote passie voor hebben, voortzetten. Daarom werken we veel samen met onderwijsinstellingen als de Saxion Hogeschool en het ROC van Twente. Die samenwerking gaat verder dan alleen het begeleiden van stagiaires en afstudeerders en het in aanraking laten komen met het werkveld. Zo geven onze C4Real’ers bijvoorbeeld diverse masterclasses. Een mooi voorbeeld is de gezamenlijke betrokkenheid bij BuROCee in Enschede.

BuROCee

De afgelopen periode hebben we met veel plezier, binnen een tweetal uitgebreide lesonderdelen, mogen samenwerken met studenten binnen BuROCee; een initiatief vanuit ROC van Twente. Hier krijgen mediavormgeving studenten de mogelijkheid om te werken met echte opdrachtgevers aan partijkopdrachten gekoppeld aan de industrie. De twaalf studenten die wij begeleiden komen van diverse disciplines, waarbij zij de uitdaging aangingen om hun kennis te verdiepen of te verbreden.

De opdrachten

Een onderdeel van het project is dat de studenten een opdracht voor ons maakten.

Opdracht 1: Van storyboard naar een 2d motion graphics animatie met adobe Character Animator; de opdracht ging over het animeren van een 2D karakter in Character Animator CC. De studenten onderzochten de mogelijkheden voor karakteranimatie in deze nieuwe applicatie uit Adobe Suite. In dit programma is het mogelijk om real-time een animatie met behulp van controllers te animeren. Ondersteunend aan de opdracht kregen de studenten een kort storyboard en de productionele karakter assets.

Opdracht 2: Maak een korte 3D animatie op basis van STEP bronmodellen; de opdracht die de studenten mee kregen was het maken van een 3D animatie op basis van bestaande 3D modellen van onze opdrachtgever waarbij de focus lag op de workflow. Dit om te simuleren hoe het maken van een 3D productie in de praktijk veelal verloopt. De studenten zijn daarbij vrijgelaten in hun software keuze en hoe zij de animatie vormgaven. We zullen deze opdracht wat verder toelichten.


De kennismaking

In de introducties hebben de studenten kennis gemaakt met het proces dat wij hanteren bij het maken van onze producties. Art director Chris Leenheer: “Zo krijgen ze een goed beeld van wat zij kunnen verwachten als ze straks bij een werkgever in dienst gaan. De studenten werden daarom onder andere begeleid door het pre-productie proces; de belangrijke stap in het maken van animaties. Hierbij wordt de vraag van de klant visueel uitgewerkt met behulp van bijvoorbeeld een storyboard of een motion style guide. Een belangrijke stap in de productie omdat het voor de klant dan duidelijk wordt wat hij of zij kan verwachten als eindproduct”.

Master class

Twee weken na de kennismaking werd een masterclass gegeven, onder begeleiding van Stefan Siderius Lead 3D Designer bij C4Real, daarbij was Chris Leenheer onze Art director tevens aanwezig. Gedurende de masterclass doorliep Stefan de stappen van een 3D productie en gaf hij een aantal handige tips voor het goed uitvoeren van een BuROCee opdracht. Vervolgens hebben Stefan en Chris individueel feedback gegeven op het werk van de studenten.


Eindpresentaties

Stefan Siderius: “De studenten mochten aan het eind van het project hun opdrachten presenteren. Gedurende de eindpresentaties waren we blij verrast met resultaten en het proces dat de studenten hebben doorlopen. Erg mooi om te zien was dat sommige studenten, naast een mooi eindresultaat, ook gebruik maakten van een storyboards om hun animatie te plannen al vorens ze begonnen aan de eindopdracht. Ook stonden de studenten open voor feedback en reflectie, waardoor ze optimaal konden leren van deze hele ervaring. We kijken dan ook terug naar een geslaagd project”.

C4Real zal ook het komend jaar betrokken blijven bij BuROCee. Het personeelsbestand van C4Real bestaat 10027it alumni van zowel Saxion Hogeschool als ROC van Twente. Het bovenstaand is een voorbeeld van een van de samenwerkingen die heb we hebben met de verschillende onderwijsinstellingen. Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact met ons op.


wij ontmoeten u graag

Als internationaal bedrijf werken we voor klanten over de hele wereld. Ons kantoor is gevestigd in Enschede, waar we u graag inspireren en met u in gesprek gaan.
Contact Opnemen
Niets missen van C4Real? Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en cases. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvangt tot zes keer per jaar het laatste nieuws in uw mailbox.
Copyright 2021 | C4Real | All Rights Reserved