Contact aanvragen

Pentair een succesvol marketingconcept

Technologiëen:
virtuele-showroom3d-animatieproductvisualisatie
Een succesvol marketingconcept

Pentair is een bedrijf dat verschillende submerken en producten voert en pionier is op het gebied van producttechnologie in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Maar wat betekenen die verschillende merken met bijbehorende producten voor de klant? Dit is te ontdekken met het visuele concept: Pentair World. Een visuele wereld waarin alle marktsegmenten, merken en producten van Pentair bij elkaar komen tot één sterk communicatief en logisch geheel, vanuit de klant geredeneerd. Dit visuele concept wordt ingezet als rode draad in alle visuele content die Pentair momenteel inzet.

Jouw uitdaging delen?
Neem contact op

Trots op techniek achter product

‘Een van de grootste uitdagingen die we hebben is een duidelijke communicatie over onze producten,’ vertelt Martin Wagner. ‘De boodschap die wij promoten is niet zo ‘sexy’. De inhoud is moeilijk te begrijpen en moet technisch juist zijn. We zochten een partij die onze producten op een aansprekende manier kan vertalen van complexe techniek naar simpele en aantrekkelijke beeldtaal. C4Real begreep ons supersnel en goed, dat scheelt ons veel tijd en schakelt heel fijn. Daarnaast denkt C4Real niet alléén in visuele middelen of mooie plaatjes. Ze begrijpen goed hoe je visuele content inzet in campagnes en op verschillende kanalen succesvol communiceert. Met als resultaat dat we onze producten nu op een unieke manier presenteren; waarbij Pentair World een concept is dat perfect past bij de visuele content die we laten ontwikkelen.

Het visuele eindresultaat

Martin Wagner

Owner/ content marketing manager at Wagner o.o.m.

"Naast 3D visualisaties ontwikkeld C4Real ook 3D stills, corporate- en product films en interactieve product explorers waarin de Pentair World telkens weer in terugkomt, maar ook onze filosofie over hygiëne, duurzaamheid en optimalisatie . De content gebruiken we voor veel kanalen: beurzen en online zijn daarbij toch wel speerpunten. De volgende projecten zijn al ophanden, ik kijk ernaar uit."

C4Real

Pentair world

De wereld als metafoor

"De uitdaging voor Pentair was met name een duidelijk overzicht te creëren van, en tussen de verschillende producten, de relatie tot elkaar en wat ze voor de klant betekenen in oplossingen," vertelt Ton Kuper, CEO C4Real. "Ze maken fantastische producten. Pentair World is een principe waarin we oplossingen van alle verschillende producten kunnen communiceren vanuit de klant en de eindgebruiker. We hebben de wereld gekozen als metafoor. Elk continent vormt een verhaallijn over een markt. Het verhaal neemt je mee op een ontdekkingsreis. Zo is er bijvoorbeeld de melkindustrie daar ontdek je hoe de melkindustrie eruit ziet. Vervolgens zie je een dwarsdoorsnede van de fabriek met alle segmenten van het productieproces en de producten die Pentair daarin levert. Dit wordt versterkt en gevisualiseerd met animaties van de producten die in relatie staan tot elkaar en wat de producten van Pentair bieden aan effectiviteit voor hun klanten."

Pentair world

Next
Previous
1  /  0

Heb je een vraag of uitdaging?

Deel je verhaal

Liever bellen? Dat kan op +31 (0)85 773 0 733