EMPOWER

Duurzame Mobiliteit

Duurzame Mobiliteit

Europese samenwerking voor duurzaamheid

EMPOWER is een samenwerkingsverband tussen diverse Europese steden om mensen te enthousiasmeren om voor duurzaam vervoer te kiezen. De stad Enschede speelt hier een leidende rol in en werkt daarin samen met de steden Helsinki, Manchester en Göteborg. Daarnaast wordt er ook in andere Europese landen aansluiting gezocht. Het project is onderdeel van Horizon 2020 van de Europese Unie.

Om mensen te stimuleren vaker voor duurzaam vervoer te gaan gebruikt EMPOWER onder andere een app waarmee je als gebruiker duurzaamheidspunten kunt sparen. Door duurzaam te reizen krijg je korting bij diverse webshops die meedoen aan het initiatief. EMPOWER schakelde C4Real in om de doelgroep te activeren

Visual Product: Productfilm

Klant: EMPOWER

Technologie: Film

DuurzameMobiliteit Detail Image

Culturen en infrastructuren

Twee jaar lang heeft C4Real diverse visuele uitingen gemaakt voor EMPOWER om het project onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Omdat het gaat om een nieuwe concept was het eerst nodig dat deze goed werd uitgelegd. Ook kwam daar nog bij dat het duurzaam reizen in elke deelnemende stad op een andere manier werkt. Milaan en Helsinki bijvoorbeeld liggen niet alleen kilometers uit elkaar, maar de cultuur en infrastructuur is er ook anders. De grote vraag was dus: hoe breng je de overkoepelende boodschap van EMPOWER goed over, zodat iedere doelgroep in ieder land zich ermee kan identificeren?

EMPOWER - Client Logo

Bewuste strategie

Het begon met een algemene film die uitlegt wat EMPOWER precies is en wat je er als doelgroep aan hebt. Vervolgens is C4Real naar alle deelnemende steden gegaan om daar de verhalen per community los te weken en door te geven. Door de cases per stad heel gestructureerd in films te communiceren, maak je het voor kijkers ook mogelijk om er zelf ermee aan de slag te gaan in hun eigen stad. Deze strategie hebben we heel bewust ingezet, omdat het echt wel meer moet zijn dan alleen ‘show and tell’. We willen de doelgroep concrete handvatten geven om zelf een actief onderdeel te worden van EMPOWER.

wij ontmoeten u graag

Als internationaal bedrijf werken we voor klanten over de hele wereld. Ons kantoor is gevestigd in Enschede, waar we u graag inspireren en met u in gesprek gaan.

Contact Opnemen
Niets missen van C4Real? Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en cases. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvangt tot zes keer per jaar het laatste nieuws in uw mailbox.
Copyright 2019 | C4Real | All Rights Reserved